Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu

Jos pitäisi miettiä yksi yksittäinen ihmisiä Lahdessa puhuttanut asia, niin koulujen ja päiväkotien ilmanlaatu- ja kosteusongelmat nousevat ensimmäisenä mieleen. Huoli lasten ja nuorten sekä koulujen ja päiväkotien henkilökunnan terveydestä on aiheellinen ja vakava. Kysymys on kaupungille mainetekijästä, jota ei mitata rahalla, vaan inhimillisellä arvolla.

Vastaavia ongelmia on ympäri Suomea, mutta haluamme Lahdessa ottaa haasteen vastaan ja löytää koko maata koskettavaan ongelmaan ratkaisuja. Haaste on iso paitsi kaupungille niin erityisesti rakennusliikkeille ja kaikille rakennusprojektiin osallistuville. Kysymys on kokonaisuudesta, jossa kaiken pitää onnistua aina suunnittelusta toteutukseen ja rakennuksen käyttöön asti.

Poliitikkona olen ollut huolissani koulujen ja päiväkotien rakennusvauhdista. Ei ihme, jos ongelmia syntyy, mikäli betonin ei anneta kuivua rauhassa ja rakennustöiden aikataulut ovat epärealistiset. Ruotsissa riittävään rakennusaika on turvattu lailla. Vastaavaa pitäisi harkita Suomessa.

Toivon, että tulevaisuuden koulut ovat monitoimitaloja, terveellisiä ja turvallisia, koko elämän kaarta palvelevia keskuksia. Lahti ottaa haasteen vastaan!

Pekka Komu

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja